«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
Ηλεκτρονική αποστολή της δικής σας φωτογραφίας: arkadikovima@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Έκθεση Φωτογραφίας - «Ημέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών της Βενεζουέλας»

   Έκθεση Φωτογραφίας    

Γυθείου 12, Αμπελόκηποι
http://www.efe.com.gr/


Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, οργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας, από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της «12ης Οκτωβρίου- Ημέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών».

Η Έκθεση “Αυτόχθονες της Βενεζουέλας” αποτελείται από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της γνωστής ερευνήτριας και φωτογράφου, Lelia Delgado, του Κέντρου Σπουδών της Αισθητικής των Ιθαγενών της Βενεζουέλας. Μέσω των φωτογραφιών της, θα ταξιδέψουμε στη μαγεία της μυστικιστικής φύσης της Βενεζουέλας, μέσα από την οποία αναδύονται τα πρόσωπα των ιθαγενών, γεμάτα ζωή και δυναμισμό. 
“Οι ρίζες των αυτοχθόνων της Βενεζουέλας φτάνουν πίσω στο χρόνο σε μια πολύ σημαντική πολιτιστική περίοδο. Οι βαρβαρότητες και ο πόλεμος εξόντωσης τους, μετά την εισβολή των Ευρωπαίων, τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές αυτής της απέραντης χώρας, αλλά παρ’ όλα αυτά όχι μόνο δεν χάθηκε ο πλούτος των μύθων, η μαγεία και η ποίηση αλλά διαιωνίστηκε και η σοφία τους. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους αμέτρητους τρόπους με τους οποίους οι αυτόχθονες προσέγγισαν τη φύση, την οποία και θεωρούν μητέρα και πηγή της ζωής και πάνω στην οποία δεν νοείται καμία ατομική ιδιοκτησία αλλά στην ουσία επιβάλλει την κοινοτική ζωή. Αυτές οι φωτογραφίες είναι ένας φόρος τιμής στη ζωή και τον πολιτισμό τους.” μας λέει η Lelia Delgado.
H Έκθεση θα γίνει στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, οδός Γυθείου 12, στους Αμπελόκηπους, από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου, από τις 18.00 ως τις 21.00, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου, στις 19.30 μ.μ. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και μάσκες των ιθαγενών του Αμαζονίου από τη συλλογή του Δρ. Φώτη Καγγελάρη
Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, έχει την τιμή να προσκαλέσει όλο το ελληνικό κοινό, καθώς και τη βενεζουελάνικη και τη λατινοαμερικάνικη κοινότητα, να παρευρεθούν σε αυτή την εκδήλωση, με στόχο τη γνωριμία και την επαφή με τις πολιτιστικές πτυχές των δύο λαών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου